Telefon: + 36 30 / 383-0138
Falusi Turizmus kezdőoldal Köszöntő Jász turizmus vendégházak Jász Nagykun Szolnok megye képgaléria Vendégkönyv Hírlevél feliratkozás Jász megye programajánló Jász Nagykun Szolnok Megyei Falusi Turizmus elérhetősége
Jász nagykun szolnok megye falusi turizmus
falusi turizmus köszöntő
vezetőség
kapcsolatfelvétel
tagok
szálláskereső
programok
esemény
jász megye kapcsolatok
hazai kapcsolatok
falusi turizmus programajánló
jász nagykun szolnok megyei hírek
jász falusi turizmus tagok
egyesület dokumentumok

Köszöntő

Herbály Imre

Elnök

Geszti Jánosné Ica

Ügyvezető elnök

Köszöntjük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Falusi Turizmus Egyesület honlapján


Az Alföld közepén elterülő vidékünk messze-földön híres a délibábos pusztákról a gyógyító termálvízről. A Tisza-tó selymes vize igazi felüdülést nyújt a víz szerelmeseinek, míg a Madárrezervátum és az arborétumokban romantikus sétautak csábítják a botanika iránt érdeklődőket. A falusi környezetben pihenő turisták megismerhetik a régi szokásokat és a csaknem feledésbe ment tájjellegű ételeket. Halban gazdag horgásztavak, jó vadászmezők, erőt próbáló lovas útvonalak, ügyességet és kitartást igénylő kerékpáros túrák, valamint népművészeti alkotóműhelyek várják az aktív pihenést kedvelőket. A megyébe látogatók programját helyi rendezvények színesítik. A falusi vendéglátás különböző szolgáltatásokat, szolgáltatás csomagokat foglal magában. Ha valaki meghallja a falusi vendéglátás kifejezést, nemcsak a falusi szállásra, házra, hanem finom tájjellegű ételekre, kirándulásokra, horgászatra, lovaglásra, a ház kertjében folytatott munkára, esti borozgatásokra gondol, és még sorolhatnánk. A tiszta, nyugodt falusi környezet, az egészség megőrzését és visszaszerzését célzó szolgáltatások széleskörű fejlesztése különösen vonzóvá teszi a falusi turizmus igénybevételét azok számára, akik a mai rohanó és szennyezett világunkban az egészséges életmód és aktív turizmus lehetőségeit keresik. A falusi turizmus legfőbb jellemzői a természettel való szoros kapcsolat, a családias vendéglátás, az egészséges táplálkozás, a mozgás, a sport- és rekreációs programok. Ugyanakkor a népi hagyományok, kézművesség, a vidék kultúrájának megismerése lelki, szellemi gazdagodást is jelent.

Az alföldi táj, a vidéki élet, a falusias településkép, a gasztronómia mind-mind hozzájárul a hangulatos időtöltéshez. A megye szinte minden települése kedvező adottságokkal rendelkezik a tájkonform, ökológiai adottságokhoz illeszkedő turisztikai formák elterjesztése szempontjából. A falusi turizmus újrahonosodott, a spontán kezdeményezéseket felváltotta az aktív szervezett együttműködés. A továbbiakban is kiemelten fontos egyedüli jövedelemszerzési egyes kistelepüléseken az agrárgazdaság terményeinek helybeli hasznosítása a vendégek ellátásában. A falusi- és agroturizmusban az egyes házigazdák sajátos turisztikai arculatot tudnak formálni, amely az aktív turizmus és a falusi turizmus sajátos keveréke lehet. Ennek keretében összesen 3.200 személy egyidejű elhelyezésére van lehetőség a magánszállás helyeken.

Szakmai egyesület szervezi az alföldi táj szépségeinek megismerését, a vidéki életforma és a kismesterségek bemutatását, kipróbálását. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület immáron 18 éve (1994-be alakultunk) szolgálja Jász-Nagykun-Szolnok Megye vidéki és agrártérségeinek gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését. 2005-ben az Egyesület átalakult közhasznú szervezetté, valamint alapító tagja a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének is. Az Egyesület képviseli a szolgáltatók gazdasági, jogi érdekeit, és egyben különös gondot fordít a tevékenység fenntarthatóságának biztosítására. Mindezek érdekében a falusi turizmusban tevékenykedők folyamatos tájékoztatását, a falusi szolgáltatások piacra juttatását, illetve országos szakmai szervekkel és szervezetekkel történő együttműködését segíti elő.

 

Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk az Alföld szívében!

dátum
Dátum: 2018. április. 24, kedd
Névnap: György napja.
jász menetrend
jász volán
máv
Fatosz
fatosz
máv
eseményeink Jász megyében
jász nagykun szolnok képgaléria
Közgyűlés 2017. 02.25
jász megye térkép
Cím:
5000 Szolnok, Kossuth L. 2.
Tel:
+36 30 / 383-0138
E-mail:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Falusi Turizmus Egyesület
5000 Szolnok, Kossuth Lajos u. 2., Telefon: + 36 30 / 383-0138, E-mail cím: falusiturizmus.jnszm@t-online.hu